Spam voorkomen

De beste methode tegen spam is om deze te voorkomen. Een aantal tips:

  • Geef niet zomaar uw e-mail weg en plaats deze niet openbaar op het internet. Als spammers niet uw e-mail weten dan kunnen zij deze ook niet misbruiken.
  • Maak gebruik van 'BCC' wanneer u mail verstuurd naar een grote groep mensen, daarmee voorkomt u dat e-mailadressen te zien zijn voor de ontvangers.
  • Houd uw computer veilig met een anti-virus programma, een besmette computer zal sneller slachtoffer worden van spammail en kan zelfs betrokken raken bij het versturen van spam.

SpamAssassin

Voor al onze hosting klanten stellen wij gratis een anti-spam systeem beschikbaar, deze heet SpamAssassin. U kunt SpamAssassin zelf configureren om zo deze strenger in te stellen. Een handleiding hierover is te vinden onder de categorie van het hostingpaneel dat u gebruikt, zoals bijvoorbeeld DirectAdmin.

SpamExperts

Helaas blijkt dat de gratis anti-spam niet voor iedereen werkt, mocht u geïnteresseerd zijn in extra bescherming dan kunt u ons een verzoek sturen om SpamExperts te activeren.

SpamExperts past doorlopend vernieuwingen toe in beveiligde dataverzameling en analyses, en ontdekt zo direct nieuwe patronen en identificeert afwijkingen. Deze verzamelde kennis wordt real-time gedeeld met al hun klanten wereldwijd, en zorgt zo voor tijdige bescherming tegen nieuwe bedreigingen.

Bij ons kunt u SpamExperts krijgen voor €3,- per maand excl. BTW