Op de shared webhosting servers kunt u zelf de PHP versie instellen die gebruikt moet worden voor uw website.
Zorg ervoor dat u bent ingelogd in uw Direct Admin omgeving.

We gaan nu de PHP versie instellen.

Klik op Domain Setup.

Klik op de domeinnaam die u wilt aanpassen.

In de “PHP Version Selector” tabel ziet u de huidige instellingen.

De instelling onder “First PHP” is de PHP versie die gebruikt wordt voor bestanden met extensie .php (in de praktijk dus de versie die gebruikt wordt voor uw website).
De instelling onder “Second PHP” is de PHP versie die gebruikt wordt voor bestanden met extensie .php[versie nummer]
Voorbeeld: PHP 5.6 wordt .php56 en PHP 7.1 wordt .php.

Selecteer de gewenste versie(s) en klik op Save.

Het wijzigen van de PHP versie heeft maximaal 60 seconden nodig om te voltooien.